Blog

Oficiálne otvorenie e-shopu

Čaute všetci! Založili sme si rodinný e-shop s umením, na ktorom predávam svoj AI art. Rád by som ti predstavil našu ponuku.

 

Stručný osobný príbeh

Ako malý som vždy chcel maľovať, akurát moja jemná motorika nezvládla ani takú činnosť ako plávanie. Časom som narazil na tvrdú realitu, a to, že som sa už nedokázal zlepšovať v maľovaní a moja technika je jednoducho nedostatočná. Preto prežívam revolúciu v tvorbe AI obrázkov možno viac než priemerný človek, som jednoducho nadšený tým, že moje nápady sa vedia zrealizovať.  

V období, keď som mal zdravotné problémy mi učarovala tvorba AI obrázkov, kde kvalita tvorby nezáleží od zručností, ale od myšlienok. Tvorba mi dodáva radosť do života – je to dobrý pocit, keď si najprv predstavím obraz a následne sa stane realitou. Nestane sa tak na prvý pokus. AI zatiaľ taká dobrá nie je, ale v tom spočíva jej čaro – tvorba je niečo ako hra, kde úpravou a rozšírením pôvodného zadania sa pomaly približujem k výsledku, ktorý sa mi páči.

 

Predstavenie produktov: 

 

Kusovka

Takto nazývam produkt, ktorý predávam len raz – dávam ti naň všetky komerčné práva a tak, môžeš hromadne tlačiť obrazy, tričká, alebo kľudne aj deravé ponožky, je to na tebe. Môžeš si tiež AI obrázok kúpiť s cieľom mať obraz ako nikto iný. Tak, či inak tvoj obrázok po kúpe stiahnem z e-shopu. 

Woman on a Journey 55 eur

Je môj najlepšie hodnotený obrázok, v súťaži skončil v top 30 (z cca 5000 účastníkov). Garantujem marketingový úspech s tričkami Woman on a Journey. Limitovaná paleta farieb vytvára jedinečný štýl, ktorý pripomína západ slnka. Sila obrázku spočíva v tom, že obrázok nevyzerá byť vytvorený umelou inteligenciou, namiesto toho mi pripomína artový štýl z hier ako napríklad Gris – preto dostal obrázok takéto meno.

Senpai bonsai 15 eur

Je mojím prvým obrazom, ktorý sa dostal do top 5% v súťažiach. Doteraz je mojim najdetailnejším výtvorom. Prelína sa v ňom japonský duch s moderným štýlom. Mne osobne sa veľmi páči stará kôra bonsaiu, ktorá spĺňa najnáročnejšie štýly pestovania.

Rád by som si vybral iný obrázok

V aktuálnom nastavení e-shopu môžem mať len 10 produktov, môžeš si však vybrať obrázok na mojom instagrame a ozvať sa nám na mail z.foltynova@gmail.com

Aj tak som nenašiel obrázok, aký som chcel

Za sumu 15 eur ti spravím obrázok s tvojím zadaním, stačí napísať na z.foltynova@gmail.com

 

 

Personalizovaná tvorba

Tvorba AI obrázkov, na základe tvojich dát.

AI osobný portrét 30 eur

Tvoja vlastná tvár spracovaná v rôznych umeleckých štýloch, prípadne pri činnostiach ako napríklad let vesmírom, produkt obsahuje 5 finálnych obrázkov. Na jeho vytvorenie potrebujem 30 tvojich fotiek a kúpou súhlasíš s použitím týchto fotiek pre tvorbu výsledných obrázkov. Spolu s fotkami mi môžeš poslať aj popis, ako si tých 5 fotiek predstavuješ, alebo to môžeš nechať na mňa. Môžeš prípadne nahradiť svoju tvár domácim maznáčikom alebo obľúbenou hračkou. 

Sety

Obsahujú kolekciu tematických AI obrázkov. Dajú sa vytlačiť napríklad ako nástenný kalendár (preto ich je 13). Máme sety: mačiek, steampunk, snových zvierat  a portrétov žien.

Mačky 20 eur

Mačouníky boli navrhnuté s láskou ku zvieratám, jednotlivé dizajny odzrkadlujú slobodnú povahu týchto zvierat.

Steampunk 20 eur

Viktorianské obdobie, ktoré sa mieša s technológiou pary. Je studnicou originálnych nápadov, ktoré kombinujeme s dobovými portrétami ľudí.

Snové zvieratá 20 eur

Zvieratá ako vlk, had, medveď a mnoho iných nás často sprevádzajú v našich snoch. Môžu symbolizovať primárne inštinkty, naše emócie, archetypy, či vnútorné konflikty a podvedomé procesy.

Portréty žien 20 eur

Umelecké portréty žien, s kvetmi, zvieratami alebo originálnymi doplnkami.

 

Darček

Ku každej kúpe dostaneš tento AI art ako darček! Mám rád, keď mi z Gym-beamu vždy príde drobný darček, tak som sa rozhodol v našom e-shope zaviesť rovnakú tradíciu.

 

Budúcnosť

Prvým biznisovým krokom, ktorý som sa rozhodol spraviť, je začať od minimálnych nákladov a postupne rozširovať eshop. Prvý míľnik je 5 AI art predajov za mesiac, ak ho splním rozšírim obchod na sto produktov. Cez e-shop by som rád predával aj moju knihu „X6“, ktorá je zatiaľ vo fáze písania. Časom mám v úmysle predávať aj e-booky od rôznych autorov, ktorý nemajú dosť peňazí na vytlačenie knihy.

 

Q@A

 

Kúpil som si AI art – čo teraz?

Môžeš si AI art vytlačiť napríklad na obraz, tričko alebo hrnček. https://kvikie.sk/. Ak si si kúpil kusovku, môžeš ju predávať napríklad na etsy.com . Kalendár si môžeš vytlačiť napríklad na https://easy.point4me.com/sk/kalendare .

Rád by som si kúpil jeden z tvojich AI artov, ale nie ako dizajn  - ako obraz

Preferujem kúpu dizajnu, spraviť si z neho obraz nie je problém. Nemám zmluvu s doručovacími spoločnosťami a tak nám ostáva spoľahnúť sa na poštu, čomu by som sa v úvodnej fáze eshopu rád vyhol. Ak to však chceš risknúť, napíš na z.foltynova@gmail.com a určite sa dohodneme.

AI art nie je umenie

AI art podľa môjho názoru umenie je - kombinuje rôzne kľúčové slová. Určite je to však ľahší spôsob tvorby než klasické maľovanie, na druhej strane profesionálny maliar ti nenakreslí mačku za menej ako 2 eurá (čo je cena AI setu mačky rozrátaná na kus). Inak povedané AI dokáže vytvoriť obrázok podobnej kvality jednoduchšie a rýchlejšie, a preto môže byť cena nižšia. 

AI art sa dá stiahnuť hocikde

To je síce pravda, ale stiahnutý obrázok nebude mať dostatočné rozlíšenie na to, aby si ho vytlačil. Všetky moje predávané obrázky sú v rozmere cca. 8000x8000px, teda ďaleko prevyšujú rozmery obrázkov zverejnených na sociálnych sieťach. Okrem toho aj filmy sa stále dajú „stiahnuť“, je na tebe, či podporíš proces výroby. 

Prečo nepredávaš NFT-čka?

Nie som fanúšik kryptomien.

Mal by som personalizovanú ponuku, pri ktorej by som rád využil tvoju tvorbu AI obrázkov

Napíš nám na z.foltynova@gmail.com . Okrem AI artu sa venujeme zvuku, knihám, snom a tak trocha aj webom.

Rád by som pomohol e-shopu pri rozbehnutí, ale nemám záujem nič kúpiť.

Aj tak sme radi, najviac nám pomôžeš, keď sa e-shop dostane medzi ľudí, napríklad šírením na akejkoľvek sociálnej sieti.

1 položiek celkom
Späť do obchodu